Week 4 Help!!!!

By 9 juli 2019Nieuws

 

Afgelopen week was een drukke week. Veel gewerkt want iedereen wilde nog even voor mijn vakantie komen. Na de zomervakantie hebben nieuwe klanten zich ingeschreven om met Voelt Goed starten, mijn 4 jarig jubileum deze week gevierd en veel weeg/ motivatie klanten gehad en ook nog leuke netwerkgesprekken gehad.
Ook was het een week waarin ik weer de mist ben ingegaan.
We hadden een bbq. Overdag keurig aan mijn ritme gehouden. Niet te weinig gegeten en voldoende fruit en groenten. Zou goed gaan dacht ik.
Bbq was erg lekker en gezellig. Toch begon achteraf daar mijn onrust al.
Duivel zat weer op mijn schouder maar ik herkende hem nog niet.
Heel onverwachts ben ik die avond ook nog de stad ingegaan. Super gezellig, veel gelachen en gedanst. Heerlijk! Eenmaal thuis overviel me dat rot gevoel weer. Ik had een bbq gehad en alcohol gedronken.
Daar begon mijn duivel weer: Wat een trut ben je. Dit is veel teveel. Je kunt het echt niet he. Het bleef maar door gaan en ja hoor ik hing weer boven de wc pot. Ik had het op de terugweg zelfs nog besproken. Was toch voorbereid dacht ik.
Ben huilend mijn bed in gegaan. Weg leuke, vrolijke gevoel in plaats daarvan alleen maar schuldgevoel en voelde me minderwaardig.

Volgende ochtend mezelf flinke schop onder mijn kont gegeven. Schrift erbij gepakt en noteren wat er was gebeurt, wat was mijn gevoel, wat was mijn gedrag, wat was het gevolg en wat kan ik eraan doen.
Dit helpt mij altijd erg goed. Overzicht en inzicht krijgen. Ben niet blijven hangen en ben er weer tegenaan gegaan. Niks ellende of minderwaardig maar sterk en kracht.
Ben mijn hulplijnen gaan contacten en mijn gevoel gaan uitspreken. Een luisterend oor kan dan zo fijn zijn. Zo krijg ik veel sneller door waar mijn knelpunten zitten.
Krop het niet op en denk niet dat je het wel alleen aan kan. Het werkt juist averechts en zo kom je in een negatieve spiraal.
Voor mij is het nu belangrijk dat ik open en eerlijk blijf naar mezelf en doelbewust plannen maak om hier uit te komen.
Ik blijf zeggen dat ik mijn emotie-eten ga overwinnen!
Doe jij weer mee met mij op weg naar een gezonde en positieve leefstijl?

Nu ga ik mijn vakantie in. Ik ga lekker wandelen en meer koken ontspannen en genieten.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van mijn verhaal? Ik hoor ze graag.
Neem contact met mij op!
Info@voeltgoed.nl of bel 06-10211022

Groetjes Claudia

Claudia Otten

Author Claudia Otten

More posts by Claudia Otten

Leave a Reply