Olijfolie
2 rode uien
2 verschillende kleuren paprika
2 courgettes
1 aubergine
150 gram champignons
2 tenen knoflook
1 kleine rode peper
Zwarte olijven( naar smaak)
2 blikken tomatenblokjes
15 gram basilicum(vers)
6 vellen filodeeg
250 gram ricotta
50 gram amandelmeel
Verwarm de oven op 180c.
Snijd alle groenten in blokjes en de knoflook, peper en olijven heel fijn snijden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in grote braadpan.
Bak alles in de olie, blijf 20 minuten regelmatig roeren om het vocht te verdampen.
Doe de tomatenblokjes erbij en laat dit nog ongeveer 15 minuten mee pruttelen.
Doe de basilicum erbij en voeg naar smaak peper en zout toe.
Vet een pasteivorm van 25 cm in met een beetje olijfolie.
Leg 4 vellen filodeeg in de vorm en laat het over de rand hangen.
Schep de groenten in de schaal en verdeel er de ricotta over en ¾ van het amandelmeel.
Kreukel de overige 2 vellen filodeeg over de groenten en ook de overhangende filodeeg.
Bestrooi met overige amandelmeel en bak de taart 40 tot 45 minuten in de hete oven.
Heerlijk met een lekkere salade.
Dit is een Jamie Oliver recept. Zie link hieronder |